Wie zijn we?

Hoveniersbedrijf van Oorschot V.O.F. is opgericht in 2000 door Peter en Jolande van Oorschot en is in de jaren uitgegroeid tot een volwaardig hoveniersbedrijf dat gevestigd is aan de Kooiweg 3 te Drunen. Het team bestaat uit goed geschoolde hoveniers welke graag de handen uit de mouwen steken. Van kleine particuliere tuinen tot grote buitenruimtes kunnen wij
realiseren door onze ruime ervaring en een groot aantal machines en voertuigen. Onze opdrachtgevers variëren van zakelijk tot particulier. ”Genoeg werknemers om veel klanten van dienst te zijn maar niet te veel werknemers waardoor de kwaliteit hoog wordt gehouden” We hebben inmiddels een groot machinepark, waardoor we elk mogelijk facet in
elk project geheel in eigen beheer uit kunnen voeren. Daardoor zijn we niet afhankelijk van derden wat geen vertraging andere problemen oplevert. Ook de onafhankelijkheid zorgt dat de kwaliteit van het begin tot het eind van een project gewaarborgd wordt. Peter van Oorschot zit al meer dan 30 jaar in het vak en is het meest in de particuliere sector bezig geweest. Voor Peter is het duidelijk geworden dat twee
aspecten tijdens de aanleg van een tuin belangrijk zijn, namelijk kwaliteit en vertrouwen. Deze twee aspecten staan bij Hoveniersbedrijf van Oorschot hoog in het vaandel en wordt aan iedereen die hier werkt ook uitgedragen. Het bedrijf is gevestigd op een perceel van 7000m² wat ons de mogelijkheid biedt om er voorbeeldtuinen aan te leggen. Deze voorbeeldtuinen dienen om klanten inspiratie te geven en onze kundigheid waarover wij beschikken te tonen. Tevens kunt u een keuze maken uit de grote collectie bestrating die er tentoongesteld staat.

Onze missie.

Wij zijn erg trots op al de tuinen die we in de loop der jaren hebben aangelegd. Voor ons is elke klant en elke tuin uniek. Hoe groot of klein de tuin ook is, een goede aanpak is vereist. Heeft u totaal nog geen idee voor uw tuin? Bekijk ons portfolio met een variëteit van tuinen, ontworpen en gerealiseerd door ons. Op onze website vindt u vele voorbeelden ter inspiratie over de inrichting van uw tuin, stijlen, smaken oplossingen en vormen.

leaf-center-01

Uw tuin onderhouden en/of veranderen?

Wij kunnen overal in voorzien, van onderhoud en renovatie tot de complete aanleg van uw tuin in alle facetten. Hoe gaat dat in zijn werk? Hieronder leest je ons stappenplan.

1.

Kennismaking

We beginnen met een kennismaking. Wat wilt u voor soort tuin? heeft u groene vingers? heeft u (klein)kinderen die veel in de tuin spelen? U kunt ervoor kiezen om contact op te nemen met ons zodat wij u vrijblijvend kunnen informeren over de mogelijkheden. U kunt er ook voor kiezen om langs te komen voor een gesprek. Als u voor de laatste optie kiest kunt u meteen onze showtuinen bezichtigen om leuke ideeën op te doen. Daarnaast presenteren we verschillende (water)elementen, erfafscheidingen, beton-, keramische-, gebakken,- en natuurbestrating.

2.

inventarisatie

Voordat er een ontwerp kan worden gemaakt wordt uw tuin opgemeten en geïnventariseerd. Twijfelt u over de afmetingen van uw kavel? vraag dan bij het kadaster uw uittreksel van een kadastrale kaart met omgevingskaart op. Ook inventariseren we kabels en leidingen in de bodem. Als er kabels en leidingen van netbeheerders kunnen liggen raden wij altijd aan een graafmelding (ook wel klic-melding) te doen. Wij kunnen dit ook verzorgen voor u.

3.

Ontwerp

Na de inventarisatie gaan we aan de slag met het tuinontwerp, we beginnen met een voorlopig ontwerp. Als het voorlopig ontwerp klaar is gaan we met u het voorlopig ontwerp bespreken. Uit dit gesprek nemen wij alle input weer mee om het voorlopig ontwerp definitief te gaan maken. Eventueel uitgebreid met een beplantingsplan, lichtplan, matenplan e.d.

4.

Uitvoering

Met alle zorg en professionaliteit wordt uw opdracht uitgevoerd. Eventueel kunt u in samenspraak met ons nog veranderingen aanbrengen. Denk hierbij aan kleine aanpassingen zoals het nog iets opschuiven van nieuwe beplanting of de snoeivorm aanpassen van beplanting.

5.

Nazorg

Als uw tuin geheel naar wens is aangelegd begint het onderhoud ervan. Onze service houdt dan ook niet op zodra we klaar zijn. U kunt ons altijd blijven benaderen voor vragen of problemen. Ook kunnen we u bijstaan in het onderhoud op verschillende niveau’s (opgesomd van extensief naar intensief) De betreffende werkzaamheden en frequentie zijn altijd in overleg met u.